Een behandeling van Elisacare

Tijdens een behandeling maak ik gebruik van verschillende massage technieken. Zo combineer ik bijvoorbeeld klassieke massage met energetisch massage en pulsing met Bowentherapie. Door mijn ervaring als massage- en Bowentherapeut merk ik dat diverse technieken goed te combineren ziijn.

De behandelingen zijn geschikt voor iedereen en alle leeftijden.

Wat is een klassieke massage?

Dit is een lichaamsmassage van nek, schouders, rug, borst, bekken, armen, benen of voeten.

Door middel van strijkingen en knedingen wordt er invloed uitgeoefend op de huid, spieren, pezen en het onderhuidse bindweefsel. Verharde en pijnlijke spanningsgebieden worden losgemaakt waardoor de bloedciruculatie en de lymfestroom wordt verbetert. Dit stimuleerd de aanvoer van voedingstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen.

Wat is een energetische massage?

In de meest ideale situatie heeft de mens een flinke dosis energie, die net zoals de bloedsomloop, lymfestroom en ademhaling onbelemmerd door het hele lichaam kan stromen. Deze massage richt zich vooral op het energieniveau in plaats van op spieren en bindweefsel. Het is een zachte massage met veel strijkingen, uitgevoerd in een langzaam tempo.

Wat is pulsing?

Pulsing is een bijzondere massagevorm die gekenmerkt wordt door een techniek van ritmisch schudden, wiegen en stretchen van het lichaam. Ons lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water en door de zachte, ritmische puls wordt dit water in beweging gebracht. Het pulsen werkt door tot in de diepst gelegen cellen van het lichaam en nodigt alle organen en spieren uit om mee te vibreren. De behandeling kan heel rustgevend zijn maar kan je ook laten voelen wat niet goed stroomt en beweegt.

Wat is Bowen?

Bowentherapie dankt zijn naam aan de Australiër Tom Bowen die deze techniek heeft ontwikkeld. Met deze methode worden niet alleen de klachten behandeld, maar ook het gehele lichaam, zonder dat er bewust gestuurd of getracht wordt de blokkades op te heffen. Dit gebeurt via het bindweefsel dat als een driedimensionaal web alles in ons lichaam omgeeft en verbindt, zoals organen, botten en bloedvaten. Door de zachte ‘moves’ op de huid wordt het bindweefsel gestimuleerd, met deze bewegingen of trillingen krijgt het bindweefsel de mogelijkheid beter te doorbloeden en zachter te worden, zodat de het zelfherstellend vermogen wordt gestimuleerd. De samenstelling van het bindweefsel heeft een belangrijke functie in de informatievoorziening, de houding en de beweeglijkheid van ons lichaam.


Behandelingen in een (rol)stoel

Wat is Stoelmassage?

Stoelmassage is een drukpuntmassage op de rug, nek, schouders, armen, handen, heupen en het hoofd. De massage duurt 15 à 20 minuten en helpt de symptomen van stress te verminderen. Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen en energie beter te laten stromen.

De stoelmassage die wordt gegeven namens Elisacare is speciaal voor ouderen en of zieke die niet op de massagetafel kunnen komen.

Wat is Rolstoelmassage?

Het idee dat een massage liggend moet of veel tijd kost is achterhaalt! De rolstoelmassage bied vele mogelijkheden voor een korte en effectieve massage. Elisacare heeft de rolstoelmassage ontwikkeld voor zowel kinderen als volwassenen.

Het motto hierbij is: Laat je niet beperken door een rolstoel!

Wat is Stoelyoga?

Yoga is voor iedereen, zowel jong als oud. Veel ouderen in verpleeghuizen zitten stil terwijl het juist belangrijk is om in beweging te blijven. Veel yoga oefeningen kun je makkelijk doen vanaf je stoel en houden de gewrichten soepel. De ademhalingsoefening helpt ze te ontspannen en het samenkomen van verschillende bewoners zorgt voor sociaal contact en lachende gezichten. Daarnaast is het een uurtje waar ze oprechte aandacht en liefde ervaren. Een belangrijke basisbehoefte.